sreda, 22. december 2010

Pohod ob polni luni v decembru uspešno opravili

Včeraj smo se že drugič odpravili na pohod ob polni luni. Vsakič je pohod bolje organiziran in vzdušje enkratno. Prejšnje pohode smo organizirali bolj v družbi domačih družinskih članov in prijateljev. Tokrat so se nam pridružili tudi novi ljubitelji pohodništva, ki so naše vabilo zasledili na internetnih portalih.
Zbrali smo se na parkirišču zavetišča za male živali na Gmajnicah in jo korajžno po snegu mahnili proti Vnanjim Goricam. Naš tokratni vodič g. Silvo nam je razkril nekatere stran poti, ki nam ostalim niso bile poznane. Povzpeli smo se na Veliki vrh, pot nas je peljala na Gulča do lepo osvetljene cerkve Svete Trojice. Vstavili smo se v Ašičevem domu, kjer nam je g. Drago Stanovnik priskrbel zemljevide Ašičevih poti. Po kratkem postanku smo se spustili proti železniški progi, jo prečkali in pot nadaljevali pod Plešivico do Vnanjih Goric. Še enkrat smo železniško progo prečkali in korajžno korakali v smeri Postaje nazaj do izhodišča pohoda.
Zaradi oblakov, polne lune nismo videli, smo jo pa definitivnočutili. Pohod je trajal 2 uri in 30 minut. Na koncu smo si pohodniki še enkrat stisnili roke in si obljubili, da se še vidimo.
Vsem udeležencem pohod ob polni luni se za prijetno druženje še enkrat najlepše zahvaljujem. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar