nedelja, 16. januar 2011

Intervju: Bern Jurečič, astrolog. Ali Luna res vpliva na ljudi?

V kakšni meri je potrebno vplive polne lune upoštevati v vsakdanjem življenju?  Ali zaradi zavedanja moči polne lune in upoštevanje njenih ciklov, kaj bolje živimo? 

Ali mora biti torej človek le odprt za vplive narave, da bi ji pripadal? Je moč Lune dostopna le tistim, ki so jo pripravljeni sprejeti?

Po odgovore sem se obrnila na znanega astrologa. Bern Jurečič se z astrologijo ukvarja že več kot 20 let in ima mednarodni astrološki certifikat ISAR CAP.

 

Enostavnih odgovorov ni, posploševanju se sam izogibam.


Na splošno velja, da Luna vpliva na nas, med drugim vsakodnevno premika milijarde ton vode po svetu, in tudi radi rečemo, da nas Luna nosi. Najbolj vplivata polna luna in mlaj, pa vendar posploševanje nikoli ni na mestu, kajti enkrat je to izraženo bolj, drugič manj, pri nekomu bolj, pri drugem manj. Ne nosi Luna vsakogar.

Lunin vpliv na človeka je najbolj izrazit od vseh planetov, ravno zato ker je Luna najhitrejši planet. Svoj krog naredi v 29 dneh. Luna ima močan vpliv na vodno znamenje Raka. Četrto znamenje v horoskopu je Rak in Raku vlada Luna. Luna vpliva na vse, kar je povezano z vodo ali drugimi tekočinami. Na splošno vemo, da je v človeku delež vode 70 %.
Niso pa vse polne lune enake. Če bi karikirala in posplošila, bi lahko rekla, da so Ovni vsi rdečelasi, Kozorogi vsi trmasti in Ribe vse »smotane«, kar pa ne drži.

V ZDA štiri petine psihologov in dve tretjini zdravnikov na urgencah verjame, da Luna neposredno vpliva na človekovo vedenje.


Tudi zdravniki opažajo, da je v čakalnicah in urgentnih blokih v času polne lune več pacientov. Vsi zdravniki in kirurgi vedo, da je v času polne lune ali mlaja intenzivnost krvavenja večja. V takem času oziroma lunarni fazi ugotavljajo povečano število vulkanskih izbruhov, premikov tektonskih plošč, moč plimovanja morja ter splošno povečano aktivnost vseh živih bitij na našemu planetu.

Človek je pameten in ignorira naravo.


Sodobni človek ne upošteva narave. Primer sadjarja: obrezuje in sadi takrat, ko ima čas, in ne takrat, ko je to za naravo najbolje. Človek je "pameten" in naravo ignorira. Narava ima svoje zakonitosti in dobro je, da njene zakonitosti  upoštevamo. Prvi krajec je faza, ko je dobro začeti z vsem, kar je novo, kar je začetek, pa naj gre za zasebne aktivnosti ali pa posle. Zadnji krajec je pomemben, da se takrat stvari počasi zaključujejo in pospravljajo.
Čas  retrogradnega Merkurju je ravno tako primeren čas za čiščenje ter pospravljanje. Ko  mine retrogradni vpliv, bo intenzivnost večja.

Če bi želela vsako polno luno pogledati natančneje, je potrebno pogledati za točno določen dan in za posamezno osebo z rojstnimi podatki, časom in lokacijo rojstva. 

Na pohodih se ljudje odprejo in lažje zaupajo svoje težave.


To se dogaja zato, ker takoj, ko posameznik začne pogovor o težavi - sliši samega sebe. Izrečena beseda je "slišana", ne pa da se vrti v glavi. Oseba, ki je besedo oz. težave slišala, je medtem tudi našla nekakšno rešitev za težavo. In še nekaj je pomembno, ko nekomu zaupamo težave, pomeni, da se je težav že nabralo in so začele uhajati… Nabralo se jih je preveč. Moj nasvet ljudem v težavah je preprost: Napišite tisto, kar vas teži, v zvezek, ki je samo vaš. Napišite vse, kar vas moti, kdo vas je užalil, kaj vam je nekdo zabrusil. Spravite stvari na dan! 

Vaši pohodi in sprehodi so za široko populacijo morda čudni ali nepomembni. Jaz pa osebno mislim, da so vaši pohodi veliko več, kot se sploh zavedate.

Lunine pohode vidim kot povezovanje in navezovanje na rodno grudo. Sčasoma lahko postanejo gibanje.

Razložil vam bom na primeru: Slovenci smo v principu močni Raki, za razliko od ostalih narodov svojemu jeziku pravimo "materin jezik", v naših celicah pa so vgrajeni pojmi mati, domovina, rodna gruda, dom, varnost, tradicija, kar vse je tesno povezano z znamenjem Raka, torej tudi z Luno. Luna povezuje s koreninami. Slovenci se selimo kvečjemu iz Zgornjega Kašlja v Spodnji Kašelj, toliko smo navezani na "svojo zemljo". Slovenci cenimo dom in dom pišemo z veliko začetnico. Lunine pohode zato vidim kot povezovanje in navezovanje na rodno grudo. V dobri družbi se  počutijo varno in se vračajo na pohode, pa ne samo zaradi povezovanja, tudi zaradi občutka varnosti.

Luna odpira kanale za dojemanje, občutja, intuicijo, sanje, subtilvnost, toda tudi za nemoč in depresijo. Luna vpliva na čustveni in mentalni svet. Nemoč in depresijo lahko na vaših pohodih kar črtamo.
Vprašanje pa je, kako se pohodniki počutijo naslednji dan, ko so spet v običajni rutini in je prijetna družba le še vedno bolj spomin. To bo vsekakor zanimivo še spremljati, recimo skozi komentarje na vašem blogu ali pa po različnih forumih. Sčasoma lunini pohodi kaj lahko postanejo gibanje, ki se lahko razširi. To pa zato, ker se posamezniki na novo odkritemu ugodju druženja ne bodo hoteli več odreči.


Veliko več sem izvedela o vplivih Lune, kot sem lahko prenesla na papir. Tema je zanimiva in Berna Jurečiča bi lahko zasliševala še nekaj dni. Prišla sva do skupnega zaključka, da pohodi ob polni luni doživlja vsak posameznik drugače. Bistvo luninega pohoda je prijetno druženje, izmenjava informacij, nove ideje za pohode in odprtost vsakogar do drugega, to pa je lastnost, ki je Slovencem hudo primanjkuje.

Ostala zanimiva razmišljanja in napovedi si oglejte na spletni strani Astrološkega društva na povezavi  





 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar