sreda, 9. februar 2011

Opravili nepozaben pohod ob prvem krajcu na Krim združen s kulturnim praznikom



Neverjetno lep, topel in sončen dan smo si izbrali za pohod na Krim. Kljub  zgodnji jutranji uri se je ob jezeru že nabralo kar nekaj rekreativnih ribičev, ki so namakali svoje palice. Nas je presenetil pogled na spokojno jezero, iz katerega se je dvigala meglica.

Našemu pohodu sta se pridružila tudi planinca iz Begunj na Gorenjskem. Četica
17 planincev je krenila proti Planinci. Med potjo smo veselo klepetali in si ogledovali prve zvončke in že pretežno odcveteli teloh. Najmlajša pohodnica,
ki se nam je pridružila, je bila stara 14 let, najstarejša pa bo zelo kmalu praznovala svoj 75. rojstni dan.

Slabo uro smo potrebovali do Planince. Pri cerkvici sv. Tomaža smo  se na hitro okrepčali in slekli kakšen odvečen kos oblačila. V vasi Planinca se je ustavil čas. Razen cerkvice iz 12. stoletja in lovske koče je tu samo še ena »živeča« kmetija. Pohod smo nadaljevali po gozdu pot se je vseskozi bolj ali manj strmo vzpenjala. Do vrha smo potrebovali še dobro 1 uro in 45 minut. Vmes smo se ustavljali in se razgledovali. V planinski koči na vrhu Krima smo se podprli z jedmi na žlico. Tukaj turistične delavce čaka še veliko dela. Kljub napovedanemu prihodu smo dobili samo redko juho z ričetom. Pohvalno pa je, da so odstranili maršalovo sliko, ki je še ne dolgo tega strašila na steni.
 
Po dobri uri smo se spustili s Krima (1107 m). Temperatura zraka se je povzpela
na prijetnih 16 stopinj Celzija. Na izhodišče našega pohoda smo prispeli okoli
pol druge ure, se poslovili in krenili vsak na svoj konec.

Vsi bomo nestrpno čakali do novega luninega pohoda. Zopet se srečamo  18. februarja ob 17.00 uri, ko bo pohod ob polni luni na Katarino.


Barjanski lunini pohodniki

Ni komentarjev:

Objavite komentar